Suroviny pro 4porce:

  1. Mleté maso z ANGUS FARM - 500g
  2. Ovčí sýr z Abertam - 100g
  3. Tymián - snítka
  4. Cibule od Krejzy - 50g
  5. Salát listový od Krejzy - 50g
  6. Okurka - 50g
  7. Rajčata - 50g
  8. Bulka pečená - vlastní 400g
  9. Brambory z Polep - 500g
  10. Olej na smažení
  11. Sůl
  12. Žloutky z vajíček od Martínka - 50g (cca 2 žloutky)
  13. Olej slunečnicový třeba z farmy Druhaz
  14. Citróny - 1ks
  15. Máslo od Němce - 10g

Pracovní postup:

Maso semeleme a přidáme pepř, sůl, nasekaný tymián, vodu a nastrouhaný ovčí sýr. Vše promícháme a vytvoříme hladkou hmotu. Tvarujeme burgry a necháme odležet 30 minut v lednici. Pak je můžeme hned grilovat. Burgr dáme na velice rozpálený gril a grilujeme nejlépe medium (středně propečený). Připravíme si bulku, kterou prokrojíme podél a dáme také na gril a rozpečeme. Nakrájíme si okurku, rajčata, cibuli a natrháme listový salát. Žloutky vyšleháme s olejem a přidáme sůl, citrónovou šťávu. Vyšleháme v hladkou majonézu. Do rozpečené bulky dáme připravenou majonézu, zeleninu a na konec dáme upečený burgr. Bugr doplníme bramborovým krémem a smaženými hranoly.

Jak si vyrobit domácí bulku:

0,3L vlažné vody, droždí 20g, sůl, cukr krystal, olej slunečnicový 1dcl, vše smícháme. Přidáme cca 300g hladké mouky a vypracujeme v hladké těsto. Necháme kynout cca 30 minut. Pak těsto znovu propracujeme do hladka. Tvarujeme pravidelné bulky a dáme hned péci při 180°C cca 15 minut. Pak je necháme vychladnout a použijeme na burger.

Recepty pro vás připravil Jan Horký, šéfkuchař Plzeňské i Francouzské restaurace v Obecním domu v Praze, kapitán Národního týmu kuchařů ČR. 

Pokračovat na: Kuřecí prsíčko z farmy Loužná zabalené do šumavské sušené šunky»