Suroviny pro 10 osob:
Hovězí krk 2 kg (Angus nebo Farma Zelený)
Mrkev 400 g (Krejza, Kurc)
Celer 400 g (Krejza, Kurc)
Cibule 400g (Kurc)
Pastinák 1,5 kg (Kurc)
Růžičková kapusta 1 kg (Krejza)
Máslo 250 g (Němec)
Smetana 0,5 l
Bobkový list 2ks
Nové koření 6 kuliček
Hovězí krk očistíme a závažeme do úhledných válečků. Kořenovou zeleninu opečeme v hrnci přidáme maso bobkový list, nové koření a zalijeme vodou. Vaříme tak dlouho dokud maso nezměkne. Mezi tím očistíme a nakrájíme na drobno pastiňák, ten pak opečeme a vaříme ve smetaně do měkka.
Následně rozmixujeme v hladké pyré spolu s máslem (180 g), které dochutíme solí a pepřem. Pokud krk je už dostatečně měkký, maso vyjmeme, vývar přecedíme a svaříme na minimum, na konec vešleháme máslo 50 g. Růžičkovou kapustu očistíme, přepůlíme a uvaříme v osolené vodě, před výdejem opečeme na másle (10 g).