Suroviny pro 4 porce:

  1. Kuřecí prsa z Loužné - 600g
  2. Pivo Dobřanská hvězda 14% tamavý speciál cca - 2 dcl
  3. Zelovka z Peka - 12 ks
  4. Šumavská sušená šunka od Šnebergra - 8 plátků
  5. Med od Bendy - 1-2 lžíce
  6. Špenát čerstvý od Krejzy - 300 g
  7. Český česnek - 2 hlavičky
  8. Šalotky, případně cibulka - 1 ks
  9. Bílé víno - 0,05 dl
  10. Olej - 0,05 dl
  11. Sůl dle chuti
  12. Pepř mletý dle chuti
  13. Tymián - 2 větvičky
  14. Rozmarýn - 1 větvička
  15. Solamyl na zahuštění

Postup:

Kuřecí prsa očistíme od tuku, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a rozmarýn. Vezmeme plátky sušené šunky a kuřecí prsa obalíme kolem dokola. Rozpalíme si pánvičku s olejem a z prudka opečeme kuřecí prsa ze všech stran. Poté můžeme pomalu péct na pánvičce dokud nejsou propečená. Nebo je dáme do rozpálené trouby cca na 180 C na cca 14 minut.

Na další pánvičku dáme orestovat šalotku do sklovata, přidáme česnek a nakrájený vypraný čerstvý špenát. Špenát je nutno zbavit stonků, musí zůstat pouze listy. Orestujeme jen malinkou chvilku a podlejeme bílým vínem, sůl+ pepř. Necháme chvíli vařit. Špenát se dělá opravdu jen chvilku aby neztratil barvu, chuť a vitamíny. Výpek, co zbyl na pánvičce po prsou, podlijeme Dobřanským tmavým pivem, přidáme med. Necháme povařit a dochutíme solí, pepřem, popřípadě již zmiňovanými bylinkami. Můžeme zahustit rozmíchaným solamylem ve vodě. Nakonec na suché pánvi bez oleje opečeme zelovky a podáváme. 

Pokračovat na: Lehký dýňový krém»