Suroviny pro 4 porce:

  1. Uzený kapr z Klatovského rybářství, regionální potravina Plzeňského kraje roku 2012 - 250 g
  2. Smetana - 800 ml
  3. Cibule - 50 g
  4. Želatina - 12 plátků
  5. Olej - 10 ml
  6. Tymián - 1 g
  7. Sůl, pepř

Postup:

Na oleji orestujeme cibuli. Přidáme tymián, uzeného kapra, polovinu smetany, sůl a pepř. Směs vaříme 15 min. Poté zcedíme a přidáme namočenou plátkovou želatinu, důkladně promícháme a necháme vychladnout. Do vlažné směsi přidáme zbytek smetany kterou jsme si vyšlehali, poté směs nalijeme do formy a v chladu necháme zatuhnout.

Pokračovat na: Zbojnická rolka zelná rolka se špenátovým purée»