Suroviny pro 4 porce:

  1. Zbojnický bok česnekový z řeznictví Pirník, regionální potravina Plzeňského kraje roku 2012 - 200 g
  2. Kysané zelí od Krůse z Domažliček, regionální potravina Plzeňského kraje 2011 - 100 g
  3. Bramborová kaše - 300 g
  4. Špenátové pyré - 100 g
  5. Strouhanka - 80g
  6. Vejce (třeba z farmy Oliva) - 2 ks
  7. Mouka (Předměřická) - 50 g
  8. Česnek (třeba od Pěstitele) - 2 stroužky
  9. sůl, pepř

Postup:

Zbojnický bok si nakrájíme na plátky, do kterých zabalíme kysané zelí, které jsme předtím podusili a dochutili solí a cukrem. Zabalené rolky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka ) a osmažíme v oleji. Ohřejeme si bramborovou kaši. Přidáme k ní zcezené špenátové pyré, na jemno nakrájený česnek, sůl a pepř. Důkladně prohřejeme a podáváme se smaženými rolkami.

Pokračovat na: Burger z hovězího krku a ovčího sýra»