Naše farmářská kuřata jsou kuřata s pozvolnými přírůstky za pomoci zkrmování celé pšenice s prodlouženou dobou výkrmu až na 68 dní věku s průměrnou hmotností od 2,5 až 4,5 kg živé hmotnosti , která jsou v Čechách jak vylíhnuta, tak i vykrmena.

Jsou chována ve výkrmových prostorech s přirozenou intenzitou denního světla s minimálním  počtem kusů na m2, což významně přispívá k vytvoření pohodového a bezstresového výkrmového prostředí, s vysokou možností volného pohybu a zachování přirozeného chování hrabavé drůbeže.

Cílem celého našeho kolektivu pracovníků není nic jiného, než aby kuřátka byla spokojená, zdravá a dobře prospívající v prostředí maximálně eliminujícím stresové faktory běžného výkrmu, což má za přínos  výsledné kuře s vyzrálejším a šťavnatějším masem, které má vysokou a stálou hodnotu esenciálních mastných kyselin- omega kyselin a minerálních látek, například draslíku,prvku, nutného pro správnou svalovou činnost, zejména srdeční.

Naše vykrmená kuřata vzhledem k vyššímu výkrmovému stáří a vyšší hmotnosti mají také samozřejmě vyšší obsah tuku, který ovšem vykazuje ve srovnání s tukem jiných zvířat vyšší podíl nenasycených masných kyselin 18-24% oproti 2-4% u vepřového a nižší hladinu cholesterolu. Stravitelnost kuřecího tuku je vyšší než u hovězího a jehněčího loje a je skvělým zdrojem energie.

Na farmě je provozována i miniporážka:

- Nízká porážková kapacita - individuální přístup ke každému zvířeti.

- Vysoký podíl ruční práce - kuchání, porcování, balení - dodržení vysoké kvality masa.

- Veterinární prohlídka zdravotního stavu každého kusu - přítomnost veterináře po celou dobu porážky.

- Šokové chlazení  a  mrazení tekutým dusíkem – drůbež  se zmrazí okamžitě mrazírenským šokem při teplotě -196 °C, čímž nedochází k narušení buněčné struktury masa, takže se plně zachovávají všechny hodnotné živiny.

- vakuové balení - výborné zachování hygienických a chuťových  kvalit produktu. Maso není křehčeno ani jinak upravováno.

 

Zpět na Dodavatelé