14.11.2012

Pokud máte chuť na fajnového králíka, můžete si ho objednat do 23.11. v našich obchodech. K vyzvednutí budou ve středu 28.11. Králící od pana Šindeláře jsou legendární.

Králík na hořčici to je "žrádlo". Stačí králíka naporcovat. Můžete ho prošpikovat. Osoleného a opepřeného ho opečte na másle s troškou oleje. Opečeného králíka vyndejte do pekáčku, ve kterém ho později budete péct. Na výpeku z králíka orestujte cibulku, mrkev, celý česnek (4 stroužky), slaninu (třeba anglickou od Šnebergra). Přidejte bobkový list, rozmarýn, petrželku plochotlistou a můžete přidat i čerstvou majoránku. Vše restujte. Až bude cibulka sklovatá a začně tzv. chytat barvu, přidejte dijonskou hořčici (3 lžíce na jednoho králíka) a hořčici celozrnnou (6 lžic). Chvíli restujte, zalijte vývarem (ideálně z králičích hlav a odřezků). Touto omáčkou ušáka zalijte a dejte ho péct do trouby - 170 O C na cca 2 hodiny. Pečte ho přikrytého pokličkou. Pokud by se vám povedlo ho na den do omáčky naložit a péct ho až druhý den, bylo by to nejlepší.

Králíka vyndejte a upravte omáčku. Vyjměte bylinky a omáčku rozmixujte do hladka. Můžete ji zjemnit smetanou a zašlehat studené máslo. Dochuťte jen solí a pepřem. Pokud jí chcete mít extra jemnou, můžete ji přecedit.

 č.1

»zpět do archivu novinek