17.09.2012

Dnes (17. září) ráno jsme doplnili zásoby fajnových potravin - čerstvá zelenina (mrkev, rajčata, papriky, květák, brokolice, kedlubny, kopr, kadeřavá petrželka...), čerstvé těstoviny, uzeniny a maso od Anguse, krůtí maso z farmy Zephyr...

Z takových lahůdek je radost vařit. Zkuste si třeba opéct pstruha na másle spolu s červenou cibulkou a lilkem. Pstruha opečte jen do zlatavé barvy jeho kůže (před pečením ho důkladně vysušte, pak se vám kůže nesloupne). Samozřejmě můžete pstruha obalit v mouce.

Před pečením do břicha vložte kousek pórku a bazalku. Samozřejmě ho osolte a opepřete. Opečte ho s červenou cibulkou a lilkem (před opekáním ho vypoťte) na pánvičce. Pak vše (pstruha, lilek, červenou cibulku) vložte do pekáčku na máslo. Do pekáčku přidejte uvařené brambory. Vše ještě jednou osolte, opepřete a přidejte bazalku. Zeleninu promíchetje. Pečte zhruba 20 minut na 170 stupňů.

V jednom pekáčku budete mít rybu i přílohu. Je to jednoduché, lehké jídlo a navíc ho můžete uvařit celé ze surovin Farmářského obchodu.

»zpět do archivu novinek