18.09.2013

Podzim se hlásí. Je na čase dát podzimní zeleninu do trouby a uvařit si dobrou bramborovou kaši. Dýni, řepu, mrkev, pastiňák, máslo, tymián, šalvěj, trochu dýňového oleje a pár kostek pecorina z Držovic. Pečte dokud nebude zelenina hezky opečená. Můžete jí nejdříve péct pod pokličkou (alobalem) a pak přidat teplotu a dopéct (na barvu). Kaše to je prostě věda. Důležité je brambory uvařit akorát, ne je úplně rozvařit. Pak má kaše konzistenci nehezkou. Šťouchejte s máslem od Němce, přidejte trochu smetany a strouhněte muškátový oříšek. Klidně můžete udělat i dýňové pureé. Já to mám moc rád. Jen uvaříte a rozmixujete dýni s máslem a smetanou. Milovníci masa, můžou přidat na kostičky nakrájenou a opečenou anglickou slaninu třeba z Volar.

 č.1
 č.2

»zpět do archivu novinek