02.03.2012

Olej z hroznových jader nám dodávají vinaři ze Znojemska. Má krásnou zelenou barvu, vůni po hroznovém víně a jemnou chuť. Hodí se nejen do salátu, dresinků či jen tak na lžičku, ale lze na něm i vařit. Snese totiž poměrně vysokou teplotu (až 200o C).

Olej se za studena lisuje z jader hroznového vína. Semínka z vinné révy jsou velmi ceněna pro své antioxidační vlastnosti. Výtažky z drobných jadýrek tmavé vinné révy patří do skupiny flavonoidů - antioxidantů, které chrání tělesné buňky před poškozením nestabilními molekulami kyslíku, jimž se říká volné radikály. Flavonoidy hrají důležitou roli v prevenci rakoviny a srdečních onemocnění.

Výtažek z hroznových jadýrek má velmi dobrý vliv na krevní cévy. Schopností posilovat cévy může pravidelná konzumace hroznových jader snižovat riziko srdečních a mozkových příhod, ale zároveň posilovat vlásečnice a zvyšovat průtok krve hlavně končetinami. Velmi účinně může pomoci lidem s diabetem, při impotenci, křečových žilách, brnění končetin.

Výtažek z vinných jader:
chrání krevní cévy
léčí poruchy krevních cév
prevence rakoviny i její účinná doplňková léčba
chrání zrak a léčí oční choroby
snižuje možnost poškození kolagenu v kůži.

 č.1

»zpět do archivu novinek