Do růžova pečené kachní/husí prso, v palačince zabalená barevná mrkev s pórkem, omáčka z povidel s chilli

Do růžova pečené kachní/husí prso, v palačince zabalená barevná mrkev s pórkem, omáčka z povidel s chilli
Kachní prsa jsou skutečná lahůdka. V tomto receptu můžete samozřejmě kachnu nahradit husou. Každopádně musíte vypéct kůži hezky do zlatova. Ideální postup je použít vlažnou pánev a pak teplotu zvyšovat. Vypeče se hezky tu a kůže bude křupavá. Tuk s pánve pravidelně slévejte. Prso musí být v obou případech (kachna, husa) hezky růžové. Pokud ho upečete do "mrtva", nebude to ono. 

4 porce

Suroviny:

Kachna/Husa

  • 650 gramů kachních/husích prsou
  • sůl, pepř


Palačinky

Omáčka

Zelenina

Jdeme na to…

Husí prsa

Husí prsa ochuťte solí a pepřem. Rozpalte si pánev. Prsa opékejte nejdříve kůží k pánvi. Je důležité, aby se vám kůžička vypekla hezky do křupava. Až budete mít opečené maso ze strany s kůží, obraťte ho a opékejte i z druhé strany zhruba 3 minuty. Pánev s masem stáhněte z ohně a přikryjte ji poklicí, aby vám prsa takzvaně došla.


Omáčka

Rozpalte si kastrůlek a na oleji opečte najemno nakrájený zázvor, česnek a cibuli. Přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte povidla, sójovou omáčku, pomerančovou šťávu i kůru a vodu. Omáčku vařte tak dlouho, dokud vám nezhoustne. Nakonec ji přeceďte přes jemný cedník.


Palačinky

Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl. Metlou směs rozmíchejte v hladké těsto. Palačinky pečte na pánvi tak, aby vám vznikly slabé placky.


Mrkev 

Očištěný pórek a barevnou mrkev nakrájejte na tenké nudličky. Salátek dochuťte sezamovým olejem, sezamovými semínky a solí. Nakonec přidejte nasekaný koriandr.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout