Jemně sekaný biftek z telecí kýty s hráškovým krémem, karotkou a telecí omáčkou

Jemně sekaný biftek z telecí kýty s hráškovým krémem, karotkou a telecí omáčkou
Telecí maso je báječné a velmi dobře stravitelné. Je to ideální zdroj bílkovin. 

4 porce

Suroviny:

Biftek

  • 800 gramů mletého telecího masa
  • 1 žloutek
  • 2 polévkové lžíce worcesterové omáčky
  • 2 čerstvé žampiony
  • 200 gramů pikantní klobásy
  • 50 gramů strouhanky
  • 100 mililitrů oleje (řepkový, slunečnicový)
  • 2 stonky petrželové natě (hladkolisté)
  • sůl, pepř

 

Telecí omáčka

Hráškový krém

  • 500 gramů hrášku
  • 3 stonky máty
  • 2 polévkové lžíce másla
  • sůl, cukr

Jdeme na to…

Biftek

Očištěné maso jemně nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je se všemi surovinami. Vytvořte 4 bifteky a opečte je na rozpálené pánvi. Pečte je pozvolna. Měly by být uprostřed růžové. V pánvi orestujte rozemletou klobásku a promíchejte ji se strouhankou. Celé žampiony nakrájejte na slabé plátky a tepelně je neupravujte.

Omáčka

Na pánvi prohřejte vývar s demi-glace.  Svařte ho na polovinu. Zjemněte ho ztuhlým máslem a zašlehejte.

Hráškový krém

Ve větším množství vody blanšírujte hrášek a mátu asi 4 minuty. Poté rychle zchlaďte v ledové vodě. V mixeru vše rozmixujte hezky do hladka. Krém zjemněte máslem, dochuťte solí a lehce přislaďte.

Odeslat článek známému   Vytisknout