Opečená bílá klobása, brambory s tvarohem a brusinkami

Opečená bílá klobása, brambory s tvarohem a brusinkami

Bílé klobásy​ jsou tradiční nejen v Bavorsku, ale i u nás. Vždyť jsou si také naše a bavorská kuchyně velmi podobné. Cibulovou marmeládu v tomto receptu můžete použít i například ke grilovanému maso nebo sýrům. 

4 porce

Suroviny:

Klobása

  • 8 krásných bílých klobás (nejlepší budou ty bavorské)
  • 2 lžíce oleje nebo sádla


Brambory


Brusinky

  • 100 gramů brusinkového kompotu
  • ½ decilitru červeného vína


Cibulová marmeláda

  • ½ decilitru červeného vína
  • 3 větší cibule
  • 50 gramů cukru krupice
  • 300 mililitrů červeného vína
  • bylinky na ozdobu

Jdeme na to…

Klobásy

Klobásy opečte na oleji do zlatova. Ještě lepší bude, když je opečete na grilu.  

Brambory

Brambory uvařte v osolené vodě. Rozšťouchejte je spolu s tvarohem. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a dosolte je.

Brusinky

Na pánev, na které jste pekli klobásy, dejte brusinky, přilijte červené víno a řádně ho provařte. Omáčku dosolte. Pokud jste klobásy opékali na grilu, budete muset použít čistý rendlík.


Cibulová marmeláda

Cibuli nakrájejte na plátky. Zalijte ji červeným vínem a zasypejte cukrem. Nechte ji přes noc marinovat. Druhý den ji v rendlíku pomalu svařte do medové konzistence. Marmeládu mírně osolte.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout