Pečená filátka ze pstruha, teplý luštěninový salát, ředkev s kysanou smetanou

Pečená filátka ze pstruha, teplý luštěninový salát, ředkev s kysanou smetanou

Pstruh je skvělá tuzemská ryba. Nám je dodává Klatovské rybářství. 

 

4 porce

 Suroviny:

Pstruh

Salát

  • 200 gramů hrášku (zmrazený nebo čerstvý)
  • 120 gramů zelené čočky
  • 120 gramů červené čočky
  • 60 gramů růžičkové kapusty
  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Ředkev

  • 150 gramů bílé ředkve
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř

Jdeme na to…

Ryba

Pstruha očistěte od šupin (lžící nebo tupou stranou nože) a vyfiletujte ho. Filátka osolte a opepřete.

Salát

V kastrůlku si v osolené horké vodě uvařte zelenou a červenou čočku. Čočku uvařte každou zvlášť, protože červená čočka se vaří kratší dobu než zelená. Musíte si dát pozor, aby čočka nebyla rozvařená. Proto je lepší ji vařit na mírném plameni. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte na slabší proužky. Spařte ji v osolené vařící vodě a ihned zchlaďte ve studené vodě nebo ještě lépe v ledu.

Ředkev

Očištěnou ředkev škrabkou nastrouhejte na plátky, které následně nakrájejte na dlouhé proužky. Ředkev smíchejte se zakysanou smetanou a dochuťte ji solí a pepřem.   

Vaříme…

Rozpalte si dvě pánve. Na jedné opečte na oleji hezky dozlatova filátka ze pstruha. Nejdříve filátka opékejte kůží směrem k pánvi. Krátce je opečte i z druhé strany. Během opékání přidejte na pánev lžíci másla a filátka v něm prostě vykoupejte.

Na druhé pánvi na másle opečte na malé kostičky nakrájený česnek. Přidejte obě uvařené čočky, hrášek a kapustu. Směs krátce opečte a dochuťte solí a pepřem.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout