Vepřová panenka pečená na nízkou teplotu, strouhané brambory se smetanou, marinovaná šalotka v červeném víně s řepou

Vepřová panenka pečená na nízkou teplotu, strouhané brambory se smetanou, marinovaná šalotka v červeném víně s řepou
Vepřovou panenku nesmíte utrápit dlouhou přípravou. Musí být hezky růžová!

 

4 porce

Suroviny:

Maso

Šalotka

  • 4 menší šalotky
  • 1 střední červená řepa
  • 1 decilitr červeného vína
  • 20 mililitrů octa
  • 100 gramů cukru (krystal)

Příloha

Zelenina

  • 300 gramů mrkve
  • 300 gramů růžičkové kapusty

Jdeme na to…

Maso

Vepřovou panenku si očistěte od blan a šlach. Ochuťte ji solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Panenku zprudka opečte na pánvi a dopečte ji v troubě na 80 ºC 15 minut.

Brambory 

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Je důležité, aby nebyly rozvařené! Uvařené brambory nechte vychladnout. Oloupejte je a na struhadle nastrouhejte nahrubo. Na rozpálené pánvi opečte najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidejte nastrouhané brambory, přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem.

Šalotka

Šalotky (vcelku) vařte společně s červenou řepou. Přidejte červené víno, ocet, cukr a sůl. Uvařené šalotky a řepu vyjměte a zchlaďte. Po vyjmutí šalotek a červené řepy nálev svařte na minimum a zjemněte ho máslem.  


Zelenina

Mrkev očistěte a nakrájejte ji na kostičky. Následně mrkev spolu s kapustou uvařte v osolené vodě do měkka (zelenina nesmí být rozvařená). Před servírováním zeleninu (každou zvlášť) opečte na másle a dochuťte ji solí a pepřem.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout