Vepřová pečeně s bramborovými placičkami, hříbkové ragú na kyselo

Vepřová pečeně s bramborovými placičkami, hříbkové ragú na kyselo
Vepřové maso je v naší zemi hodně populární. Ve Farmářském obchodu prodáváme jen vepřové maso z chovaných čuníků v Plzeňském kraji. 

4 porce

Suroviny:

Vepřová pečeně

Bramborové placičky

Hříbkové ragú 

  • 200 gramů čerstvých hub
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 200 mililitrů šlehačky (smetana na šlehání)
  • 1 menší cibule
  • 5 mililitrů octa
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl

Jdeme na to…

Vepřová pečeně

Vepřovou pečeni okořeňte solí, pepřem a tymiánem. Rozpalte si pánev a maso pečte pomalu z obou stran tak, aby se vám hezky propeklo. Po opečení ho nechte zhruba pět minut odpočinout v alobalu.  

Bramborové placičky

Oloupané brambory nakrájejte na slabé plátky a poté je nakrájejte na slabé nudličky. Brambory smíchejte s vejci a solamylem. Směs osolte a opepřete. Brambory naneste na rozpálenou pánev tak, aby vám vznikla tenká placka. Opečte je do zlatova z obou stran.

Hříbkové ragú

V kastrůlku si rozpusťte máslo a přidejte najemno nakrájenou cibuli a kmín. Cibuli opečte do zlatova, přidejte překrájené houby a zalijte je smetanou. Ragú dochuťte solí, cukrem, octem a pepřem.

Odeslat článek známému   Vytisknout